5. januar 2014

2014


det er noe i oss mennesker som faller hodestups for det plutselige, voldsomme og drastiske, som spesielt bobler i blodet vårt i januar. nå skal julekakene vi brukte timesvis på å bake bare noen få uker tidligere, ut av huset så fort som mulig så det nye livet får plass. håret skal klippes, klesskapet skal oppdateres, treningsopplegget skal femdobles og vi skal lære minst tre nye språk og reise til to kontinenter i løpet av de nesten 365 dagene. jeg setter pris på mål, ambisjoner, drømmer og framtidsplaner i så stor grad at det gir meg stor glede å skrive små lister med nyttårsforsetter, ønsker for det nye året og å starte nye sparekontoer til drømmeprosjekter - men jeg tror det er viktig å holde fast ved seg selv i drømmene sine, ikke glemme hvem man er og hvilken person man vil være.

hvis du aldri har satt fot i et treningsstudio, er det nok ikke fordi du glemte å ha det som nyttårsforsett i 2010, 2011, 2012 og 2013, men kanskje heller fordi du ikke har funnet glede ved det eller har gode assosiasjoner ved det. på samme måte er det sikkert en grunn til at du ikke ennå har lært spansk, eller gått på kino like mange ganger som du håpet. vanskeligere, men også bedre enn å skrive en liste med store, konkrete og ambisiøse mål er kanskje å velge én eller to ting som du tror vil gjøre en stor forskjell for deg, og tenke på hvorfor det ikke har vært nok plass i livet ditt til det tidligere, og hvordan du skal gjøre rom til det. hvis solhilsner og svømmehaller ligger og venter på deg med skjult livsglede, er det ingen grunn til at du skal slite ut et par joggesko med tungt hjerte - og omvendt.

lykke til i det nye året, med alle drømmer og håp! jeg ønsker dere mange spennende reiser, sunne smoothies og sjokoladerike desserter, frokoster på senga og fjellturer, klining på dansegulv og klining i sofakroken, sprudlende vin med både nye og gamle venner. håper at midt i alt det som skal bli nytt og annerledes, at dere husker å sette pris på ikke bare den dere vil bli, men også den dere har vært og ikke minst - den dere er.

3 kommentarer:

  1. Ofte sette jeg opp lister med mål som høres fine ut og er politiske korrekte. Jeg glemmer å ta hensyn til hva jeg selv vil, i stedet adopterer jeg andres ønsker og visjoner fordi jeg vil være mer som dem. I år skal jeg prøve å huske på hvem jeg er og hva jeg ønsker å prioritere. Takk for kloke ord - måtte ditt 2014 bli bra!

    SvarSlett
  2. Åååh Mari! <3 Jeg håper ditt 2014 blir alt det, og enda mer. Jeg for min del har nettopp gått til innkjøp av et hybridkamera, og har planer om å la fotografering og fotografi bli en del av livet mitt igjen, fordi jeg savner det. Samt at jeg skal begynne å svømme igjen (også fordi det er så bra for kneet!), men også fordi jeg elsker jo egentlig å være i vann, og det bare, er de to tingene jeg gjerne vil prøve å få realisert nå i det nye året. :-) <3

    SvarSlett
  3. du skriver så fint! godt nytt år, og lykke til! <3

    SvarSlett