24. januar 2013

tjuefjerdejanuar

kunst på skrivebordet, tusenvis av "do it yourself"-prosjekter bokmerket, et nytt dokument med nye dikt for et nytt år, alle ladere samlet i en boks, bilder fra fotobokser i paris på veggen, nok kaffe, te og kakaopulver til å overleve de resterende minusgradene, gule gummistøvler, venner som forteller deg vonde hemmeligheter, fine hemmeligheter, rare hemmeligheter og sprø hemmeligheter, essayer som blir levert før fristen, husjakt, pasta med røkelaks til middag, siste dag som tenåring, og det føles rart på et vis, for jeg skal jo ikke bli voksen, ikke på den måten der man bare går i sorte kåper med sorte vanter og ikke smiler til fremmede og sier nei takk, til eventyr, men det er fint å minne seg selv på det er ok, jeg trenger ikke få til alt, jeg har en del ting på plass men jeg kommer nok til å snuble like mye selv om jeg er blitt et helt år eldre, og det er ok, heldigvis.

2 kommentarer:

  1. Så fin opplisting! Og du, gratulerer med dagen (og det er vel ikkje nødvendig å bli det svartkledde nei-mennesket sjølv om ein blir tjue?).

    SvarSlett
  2. gratulerer med dagen. det er betryggende å vite at ingenting bare plutselig skjer over natten. at man liksom ikke bare våkner en morgen og ikke lenger vil gjøre noe av det man syns var gøy før.

    SvarSlett