9. januar 2013

niendejanuar

snek oss bort til paris for helga, til fransk, dansing på trange klubber, vandring i vakre gater, kyss i kroker på fotomuseum og i gamle fotobokser, italienske restauranter med prosecco og stearinlys og sjarmerende menn med rar aksent og fine briller, til å holde hender hele dagen og kysse i trange bakgater og foran monumenter og sovne tett i dobbeltseng. paris er alltid så magisk, og jeg lurer på om det er fordi det er så lett å la seg forføre av de vakre bygningene og de mange parkene, av fortauskaféne og bakeriene og rødvinsglassene, fordi det er noe spesielt med byen, eller om det er fordi man er innstilt på at det er et magisk sted. for er det ikke noe med det, at når en reiser et sted så trakter man etter de beste stedene å spise lunsj og de fineste museumene og de beste mojitoene og man tar på seg de beste skoene og finner nye steder å kysse hele tida, mens hjemme er det kanskje lettere å la seg fange av hverdagen, kjøpe kaffe på kaffebrenneriet eller bare lage pulverkaffe selv, spise knekkebrød med jarlsberg på til lunsj og kanskje vi glemmer at en gang har kanskje noen dratt på ferie dit vi bor, og oppdaget at de selger fantastisk pizza rundt hjørnet, kanskje vi glemmer at det finnes magi overalt. så i år skal jeg prøve å ta med meg paris i hjertet, prøve å bære det rundt og huske at det er lov å leite etter klubbene som spiller best musikk og kaféne som har den beste kaffen og spise den beste yoghurten de har i butikken på en hverdag og gå på vindusshopping i butikkene og kanskje gå på museum eller i botanisk hage, være litt turist i egen by, eller kanskje ikke turist, kanskje mest oppdagelsesreisende, oppdagelsesreisende hver dag, selv om man ikke alltid kan dra et nytt sted eller til et nytt land, så kan man jo prøve en ny iskremsmak eller en ny middagsrett eller en ny kafé eller et nytt sted å danse, og det er fint, det er så fint.

3 kommentarer:

 1. Elskar oppdagingsreiser, og det er veldig viktig!

  SvarSlett
 2. og du skriver fint, så skikkelig fint!

  SvarSlett
 3. Fine, fine, fine deg. "Ta med seg Paris i hjertet", det tror jeg at jeg skal, har aldri vært i Paris, men den følelsen (roma er mitt paris), tror det er smart.

  Være oppdagelsesreisende i egen by, tenker at jeg vil noe sånt alt for ofte, rett før jeg sovner, takk for at du minner meg på det når jeg er våken.

  SvarSlett