26. november 2012

tjuesjettenovember

noen ganger blir det oversvømmelse i meg, oversvømmelse av ting jeg vil gjøre og se og steder jeg vil reise og bøker jeg vil lese og filmer jeg vil kjenne og mennesker jeg vil møte, det blir så mye og alt skal skje samtidig, noe som gjør alt umulig, for hvis jeg leser ei bok vil jeg heller dra til kina, og hvis jeg ser på flybilletter vil jeg heller spare penger, og hvis jeg vil spare penger vil jeg heller kjøpe en genser, og vannet bare fortsetter å renne og det er ingen som skrur igjen kranene, det er ingen som minner meg på at jeg egentlig vil være akkurat her, de bare skrur det sterkere og sterkere fordi de skal til afrika eller akkurat har sett en fantastisk film på kino eller har dratt til roma for å lære italiensk.

da lønner det seg å trekke pusten. skrive ned en liste over alle eventyrene man allerede har vært på, og så en liste over de man vil dra på, og innse hvor god tid man har. innse at det alltid venter et eventyr i horisonten men at akkurat nå er jeg her fordi jeg velger det, og at det finnes eventyr her, uansett om du er i en ny by i et nytt land, eller hjemme der du alltid har vært, så finnes det en ny iskremsmak eller en kaffekombinasjon du ikke har prøvd før, det kommer ut nye filmer på kino, det kommer nye bøker, og du kan lage eventyr hos deg selv, arrangere fest med indisk tema når flybillettene blir for dyre, spise chana masala og se på bollywood filmer og danse til flott musikk, eller du kan ta på deg skoene og gå ut, et nytt sted, en ny vei, og det viktigste er ikke hva du gjør, det er å huske at hvis du hele tida snur deg til alle kanter for å se etter nye veier til eventyr, ser du dem aldri når de er rett under føttene dine. lykke til!

4 kommentarer:

  1. amen! takk for at du minnet meg på det.

    SvarSlett
  2. Takk for at du minner meg på fine ting som jeg glemmer betydningen av når verden blir litt for stor og jeg vil litt for mye. Eventyr her, fint det også.

    SvarSlett