16. mars 2011

sekstendemars

når var siste gangen du gjorde noe for første gang? eller siste gangen du gjorde noe kun fordi du hadde lyst? det begynner så tidlig, dette behovet for å være flink. de som ikke er flinke til å tegne, slutter, de som ikke er flinke til å synge, slutter - hvorfor gir en slipp på det en kanskje elsker bare fordi en ikke er bra nok? med en gang en begynner å gjøre noe for andre sin skyld, for å bli akseptert eller satt pris på, mister det du gjør gløden sin. hvordan kan man skrive fra hjertet hvis man tenker mer på hva slags reaksjon man kommer til få enn hva slags reaksjon man vil skrive ut? jeg vil gjøre flere av de tingene jeg lier, og jeg vil gjøre dem uten å tenke over om alt blir fint eller ikke. men enda viktigere: jeg vil huske hvor glad jeg pleide å være i de tingene som jeg nå gjør uten glede, de tingene som kjennes ut som en må følelse. jeg vil sette meg ned ved pianoet og komponere en sang. den kan gjerne være litt rar. kanskje ustemt til og med. med en tekst som handler om pærer og sjokolade ved siden av. men det vil være min sang.

kilde

5 kommentarer:

 1. du har så rett! og det albumet er fantastisk!

  SvarSlett
 2. å.så.enig. nemi hadde en helside om akkurat det en gang; om å bevare seg selv i alt annet, om gleden over det man liker uten å måtte tenke på hva andre kommer til å si.

  SvarSlett
 3. hm, når er siste gang jeg gjorde noe for første gang? hvilken film er det fra igjen? veldig bra sagt. og det får meg til å tenke. når var sist gang? gud.

  SvarSlett
 4. Samtalen med deg i går, og det du skriver nå, det fikk meg til å tenke. Du har rett (som vanlig), og det er litt trist å tenke på. Jeg vet ikke helt hva jeg mener å si, men takk Mari for at du skriver sånne ting :)

  SvarSlett
 5. Det er så altforaltfor sant. Man slutter jo, etterhver, fordi det ikke er bra nok. Og det er veldig trist. Jeg håper jeg klarer å finne igjen den gløden, det hadde vært flott...

  . Lag sangen din. Jeg er sikker på at den blir like flott som deg!

  SvarSlett