20. januar 2011

tjuendejanuar

 07 - venner

"friendship is unnecessary, like philosophy, like art... it has no survival value; rather is one of those things that give value to survival." - c.s lewis


fotograft av min venninne maiken

det er sagt så mye vakkert om vennskap. men hva er egentlig venner? hvis verden hadde vært en by, og alle menneskene hadde vært butikker eller restauranter, så veit jeg hva vennene mine hadde vært. vennene mine hadde vært den rare smykkebutikken med smykker der det står "kjærleik", "soit libre", "vær ekte", "pust" og "lev" - den der de selger rare ringer og fine nøkkelringer med noter på og små dyr som lager lys ut av nesa. de hadde vært den kaféen som ligger inni en bakgård der det alltid er vår, der det henger lampeskjermer i snorer mellom husveggene og de har økologiske blåbærmuffins, sort kaffe og all den teen du kan drømme om. de hadde vært den vintagebutikken der de har magiske kjoler og akkurat sånne hatter audrey hepburn ville gått med. de hadde vært den bokhandelen der alle de fineste bøkene er samlet, der du går inn uten å ane hva du vil ha og går ut vel vitende om at du vil vite alt, du vil lære alt, og du vil lese alt  - du vil helst ta med deg en fluktstol ned i kjelleren og sitte der i timesvis med en termos med kaffe, stearinlys, og en stabel med bøker på hver side. de hadde vært en park der du kan drikke rødvin fra termokopper og ha piknik hver dag, der det sitter en mann og spiller trekkspill med sanger fra amélie. de hadde vært det utestedet der de har billig øl og du alltid møter søte gutter. de hadde vært den platebutikken der de har alle platene til the cure på vinyl, og cd-platene til små band du ikke veit at du elsker enda. vennene mine hadde vært steder der jeg kan være omgitt av det jeg elsker, og lære å elske nye ting. som en blanding mellom å være hjemme og å være på eventyr. jeg er veldig glad i dem.

6 kommentarer:

 1. Takk! Er bare jævlig nervøs... Skal være der i 8 dager, reiser med en gruppe fra klassen min. Har du bodd hos vertsfamilie i Frankrike?

  SvarSlett
 2. nå ville jeg egentlig skrive noe til deg om hvor fin du er og hvor mye jeg trenger deg og hvor glad jeg er i deg og at du er en av de vakreste i verden, slike ting, men jeg klarer ikke helt, så jeg bare håper på at du vet det. for du er det altså, fantastisk og best og finest og alt. gleder meg til neste uke, jeg savner deg.
  je t'aime.

  SvarSlett
 3. perfekt - for det er favorittfilmen!

  SvarSlett
 4. perfekt - for det er favorittfilmen!

  SvarSlett
 5. jeg savner deg <3

  SvarSlett