19. januar 2011

nittendejanuar

06 - om det hadde vært min siste dag

om dette hadde vært min siste dag hadde jeg stått opp tidlig for å lage frokost. jeg ville spist frokost ute sammen med de fineste menneskene jeg veit om, litt sånn som dette:

1
vi skulle hatt rødvin, stearinlys, peppermyntete og varme rundstykker. og appelsiner og kokesjokolade og all den beste maten som finnes.

hvis dette hadde vært min siste dag hadde det betydd at jeg plutselig hadde fått veldig dårlig tid til å gjøre alt det jeg skal bruke hele livet mitt på. så da hadde jeg endelig tatt mot til meg og sendt bokmanuset mitt til et forlag. jeg hadde tatt på meg den fineste kjolen jeg eier og de høyeste hælene. jeg ville kjøpt et polaroidkamera og masse film og tatt bilder sammen med alle jeg bryr meg om, og skrivi hemmeligheter bak på dem. også skulle jeg ha ledd sinnsykt mye, og prøvd ting jeg har lyst til, men aldri har turt. jeg ville snakka med en jeg synes virker skummel, jeg ville laget snøengler, jeg ville hoppa fra noe høyt, jeg ville fordelt det jeg synes er magisk til de menneskene jeg synes er magiske, jeg ville løpt skrikende gjennom skogen, jeg ville dansa på gata til the honorary title, og jeg ville tatt en sjanse og kyssa en som jeg ikke tør å kysse. jeg ville vært så fri som mulig.

2
jeg veit ikke om jeg ville hoppa i fallskjerm eller dratt til et helt nytt sted, for jeg synes det er en fin tanke at den siste dagen i livet skal reflektere det livet du har levd. de gode øyeblikkene. de platene som er viktig for deg. det du har lært å elske. de menneskene du har rundt deg.

4 kommentarer:

  1. det hadde nok blitt en veldig fin siste dag, spør du meg!

    SvarSlett
  2. Serr, send inn manus. Du har ikke noe å tape, og du skriver fantastiske dikt!

    - Regine

    SvarSlett