7. september 2011

sjuendeseptember

kilde
 

du står på bussholdeplassen og venter på bussen som er forsinka igjen, du har veksa eller sekken full av bøker eller tomme kaffekopper eller blyanter eller noe annet tomt, ipoden din er ladet ut og du nynner sånn halvveis på en sang og det kjennes ut som om hele verden ligger og venter på noe. så begynner det. først veldig smått. noen små dråper som legger seg i panneluggen og på nesetuppen din, som får deg til å vende ansiktet mot himmelen. så kommer det mer og mer. noen søker tilflukt i paraplyene sine, og kanskje du prøver å pakke et skjerf rundt hodet for å holde håret tørt eller sminken pen, hvis du bryr deg om sånt. men etterhvert så blir det så mye at du glemmer alt. du gir opp. og du gir deg hen. for himmelen har delt seg i to og sluppet sjøen fra universet igjennom, vannet siles gjennom skyene og legger seg som ei hinne utenpå deg, det renner nedover veien og blir til store elver og du kan like så gjerne kaste av deg skjerfet og legge fra deg sekken, fordi alt blir vått uansett. i hjelpesløsheten din blir du fri. du kan gjøre hva du vil. du danser. du synger. du glemmer alle rundt deg fordi regnet ligger om deg som et sjal og et orkester og ingenting betyr noe. du har glemt at bussen er for sein, og det er ikke før du setter deg at du kan le av hvor våt og kald du egentlig er. for det er dét regnet er. det er frihet.

7 kommentarer:

 1. svar: veeeeel. jeg ble jo litt skuffa da jeg så oslo, 31. august. men den er absolutt veldig fin og trist og alt det der. hvis du har sett farvel falkenberg kommer du til å se noen likheter :)

  SvarSlett
 2. Følelsen av å danse i regnet, det er ein av dei friaste følelsane eg har kjent. Hugsar då me var små, og sprang nakne rundt i det milde sommarregnet i hagen til Mormor og Bestefar. Det er minner, det!

  Sv: England, ja! Det høyrest fantastisk ut. Og det fine er, at sjølv om du ikkje er heilt sikker no, så er moglegheita der uansett. Eigentleg kan ein gjere kva ein vil, og det synst eg er fantastisk!

  Tusen takk :-) Og ja, pikedraumar er fint.

  SvarSlett
 3. dette er noe av det vakreste du har skrevet. åh, du er så flink.

  SvarSlett
 4. åh tusen takk dere fine fine mennesker, dere gir meg sommerfugler i magen, helt sant.

  SvarSlett
 5. Hihi, noen ganger må man bare gi opp og gi seg hen! God helg når den tid kommer!

  SvarSlett