1. mars 2011

førstemarsjeg pleide å fylle våren med triste spillelister og hjertesukk, med rare dikt og lange historier. men i dag fyller jeg våren med forventninger i stedet. jeg gleder meg til å se hvordan verden kler av seg igjen, skreller av disse tusen lagene med snøkrystaller, denne vakre utsmykningen som lar oss glemme hvordan alt egentlig er. jeg gleder meg til alt kommer fram i lyset, og månen holder pusten i flere timer av gangen, til vi kan ligge ut om nettene og se på himmelen og himmelen ser tilbake på oss. jeg gleder meg til å komme nærmere meg selv, uten tusen jakker og skjerf og luer som fungerer som en berlinmur mellom min verden og din verden. jeg gleder meg til å se hvordan blomstene kjemper seg fram gjennom frosten, som en rar hær. jeg gleder meg til åpne vinduer, til blomsterte, til lange netter, til rødvinshelger og trær som blomster. men mest av alt så gleder jeg meg til lyset. jeg gleder meg til sola står opp 07.17 i morgen. og 07.14 dagen etter der igjen, helt til jeg våknar og sola venter på meg, og dagen allerede har begynt, man kan starte der og da, uten å måtte riste natta ut av seg. hei vår.

3 kommentarer:

  1. enig! jeg har prøvet å overbevise verden om at det er mars; mars er ikke en vintermåned, ergo er det vår. har fått lite gjennomslag. lengter etter våren. det blir så bra!

    SvarSlett
  2. mars! vår! ja!

    SvarSlett
  3. i norge er jeg en evig pessimist, for det er kun sommer, sol og varmt som er bra nok. mars kan bare gå og legge seg med de andre kalde månedene. (ikke vår før langt uti mai!)

    SvarSlett