1. februar 2011

førstefebruar

13 - et sted jeg vil reise til

1

jeg har lyst til å reise til utrolig mange steder. jeg synes tanken på å være en verdensbeboer, framfor det å tilhøre et enkelt land, er veldig vakker. men et sted jeg har drømt om å reise til helt siden jeg var liten, men dessverre ikke har fått oppleve enda, er tokyo. 

2

jeg har nok et litt romantisert inntrykk av denne mangfoldige byen, fordi bildene jeg har derfra knyttes opp mot fine bøker og sophia coppolas lost in translation. jeg ser på tokyo som en by for rare mennesker, en by som pulserer av liv der man kan finne alt mulig. jeg tror jeg kunne tilbrakt dagevis sittende på bittesmå japanske restauranter og bare sett på alle menneskene rundt meg. sett på kulturen som virker helt annerledes enn noe annet jeg har opplevd, og veldig annerledes enn den norske kulturen. når jeg leser bøker om japan blir jeg alltid fascinert og ofte henført, for jeg tror at ved å bli kjent med det som framstår som mest ukjent for oss, blir vi også mer kjent med verden og oss selv. dessuten er tokyo en stor by, som renner over av eventyr man kan begi seg ut på. 

2 kommentarer:

  1. Oj, bilde nummer to ser akkurat ut som Seoul med sminkedamene i kostymer som prøver å lokke deg inn i butikken deres (alle sminkebutikkene har ca. det samme) med et eller annet gratis. "lady, lady, it's freeeeee!".

    Nå fikk jeg litt lyst til å dra tilbake til Seoul...

    SvarSlett
  2. enig, jeg har så lyst til å reise til japan, og til tokyo spesielt, så veldig lyst. da skal jeg først la meg forsvinne blandt alt mylderet i storbyen, før jeg tar et tog til fjell og grønne daler. akkurat som i mange av haruki murakami-bøkene. ahhh.

    SvarSlett