20. desember 2010

tjuendedesember

sett deg i senga med ryggen mot den ene enden. gjerne med en hel del puter rundt deg. sett på dette albumet. lukk øynene og tenk at du er et annet sted.

kilde


kanskje er du akkurat passelig full på heineken og skal til å bestille deg en øl til, når du møter en gutt, du veit en av de guttene med krøller og grønne, brune eller blå øyne, og smilehull, som sier hei med det stemmeleiet all lyd burde ligge i, og kanskje forelsker du deg akkurat der, og glemmer alle bekymringer du kunne ha hatt, glemmer alt det du har tenkt at er viktig, glemmer hva slags øl du liker så du ender opp med å bestille tuborg, ender opp med å ta siste trikken for å sitte utenfor en park dere begge glemte at var stengt og kysse.

kanskje drømmer du at håret ditt er flere meter langt, og kan flettes i tjukke fletter du kan bruke som skjerf eller tau eller bånd, som du kan bruke til å knytte deg fast til hva enn det måtte være, du kan bruke dem som livline mens du reiser til månen, du kan reise verden rundt uten å forlate hjemstedet.

kanskje drømmer du om å reise et sted uten forpliktelser, uten bekymringer. kanskje drømmer du om å stå opp midt på natta og se ut i mørket, men at sola fortsatt ligger som et varmt teppe over verden, du går ut. du går barbeint langs den fortsatt varme asfalten, ned til sanda, ned til vannet, du kler deg naken og faller uti havet. du flyter, stillheten fra havet er som en egen type musikk, du lukker øynene og i flere minutter befinner du deg i samme slags tilstand som man er i rett før man sovner. kanskje du får saltvann i munnen fordi du faktisk glir inn i søvn, men det er ok. for havet lukter så fritt.

uansett, så synes jeg du skal drømme.

2 kommentarer:

  1. jeg har vært for flink til å beherske meg. skjøvet drømmene unna. nå er det ferie.

    du er så flink med ord.

    SvarSlett
  2. jeg kommer fortsatt ikke over hvor flink du er til å skrive.

    drømmene mine leves ut om dager. i varmen. !

    SvarSlett