6. november 2010

sjettenovember

I hjem -met, -, -ma el. -mene el. II heim m1 (norr heimr)
  1bolig, fast oppholdssted (for familie, husstand) skape seg et lunt og trivelig hjem / komme fra et godt hjem / få sitt eget hjem / løpe fra hus og hjem / et oppslagsverk for hjem og skole / denne trange hybelen har vært mitt hjem i to år
  2bygning, anstalt som er bolig for folk som ikke har et *hjem (1) el. ikke kan bo hjemme barneh-, hvileh-, pleieh-, studenth-, sykeh-
jeg har behov for å føle meg hjemme et sted, ha et fristed, et sted som er trygt, for å fungere. når jeg var i frankrike savna jeg veldig et tilfluktssted der jeg kunne føle alle følelser, tenke alle tanker og bare være. etterhvert lærte jeg meg å knytte meg til bergkanter og benker, trappetrinn, parker og statuer - men vinteren tok denne friheten fra meg og fanga meg. jeg prøvde så godt jeg kunne å finne følelsen av trygghet på internatet og hos vertsfamilien, men selv om fontenay etterhvert ble til et annet hjem for meg, har jeg ikke et sted som føles hundre prosent mitt der nede. jeg er glad for å være tilbake til dette: 


for på rommet mitt kan jeg skrike så høyt jeg vil. og når verden føles altfor stor, så føles rommet mitt akkurat passe. det er alltid ei plate som veit hva jeg føler og jeg kan spille så høyt jeg vil. jeg kan klampre som i psykose på keyboardet mitt (collin) eller spille ulovelig falskt på gitaren (fox) ((ja, friendlyhostility-inspirerte navn på instrumentene mine) jeg kan tenne titusen stearinlys og bare legge meg til å sove i tusen år eller noe timer. jeg skriver på veggene og i alle notatbøkene mine og hvis jeg føler jeg mister meg selv kan jeg se meg rundt, også finner jeg tilbake, for jeg er her, i disse veggene - disse veggene er meg, disse ordene er meg, disse bildene, notene, dette er meg. det er her jeg har vokst opp, det er her jeg har blitt til, og jeg kommer til å savne dette stedet når jeg flytter igjen. men jeg liker tanken på at man kan konstruere sin egen verden, sitt eget hjem, sitt eget fristed. har dere et fristed?

3 kommentarer:

  1. rommet ditt er så fint! jeg ble bare sittende der inne og se og se og så deg overalt (og du er veldig fin = rommet er veldig fint).
    jeg har greid å finne et fristed inni meg selv og i livet mitt, og det synes jeg egentlig er det beste :-)

    SvarSlett
  2. jeg liker å være hjemme på rommet ditt!

    SvarSlett