24. oktober 2010

tjuefjerdeoktober

forstå'else -n


1 det å forstå; oppfatning, betydning elevenes f- av stoffet / ha f- for det som foregår / i denne f-n av teksten2 sympati vinne f- for noe / komme til f- med noen enighet / vise f- for / handle i f- med elevens foresatte i overensstemmelse med / arbeide for bedre f- mellom de to landene

 
6 876 812 369, sånn ca. mennesker i verden. og vi er alle så utrolig forskjellige. 6 876 812 369 stemmer. 6 876 812 369 fingeravtrykk. 6 876 812 369 iriser. tenk på alle de forskjellige håndtrykkene! de forskjellige kyssene! ingenting er likt og alt er forskjellig, men noen ganger tenker jeg at vi alle har en ting til felles - vi vil så gjerne bli forstått. og hvorfor er det så vanskelig, egentlig? kanskje fordi vi krever feil ting. det å møte en person som skjønner akkurat hva du mener når du sier at du har det vondt, som har kjent akkurat den følelsen, den samme tyngden i underarmene og hvordan sukkene jobber seg igjennom kroppen din som en ekstra puls - det er ganske sjelden .vi har ikke alle opplevd det samme og vi kan ikke alle relatere oss til de samme tingene.
 
og det er ok, det er det. men hvorfor er det så vanskelig å forstå et vi er forskjellige? er det ikke egentlig åpenbart? for hver person man ser i øynene, for hvert menneske man berører, bør man jo forstå det. og det er kanskje det som er det viktigste; å erkjenne at vi alle vil noe, og akseptere selv det man ikke forstår.
 
(men det aller viktigste er å prøve å forstå seg selv.)

2 kommentarer: