3. februar 2013

tredjefebruar

februar er alltid blant de månedene som veier tyngst, som om den rister deg i skuldra og minner deg på at det nye året allerede begynner å føles gammelt, at du fremdeles har nyttårsforsett som står på ei liste som ikke går noe sted, det er en måned uten verken avslutninger eller nye begynnelser, den bare er der, kald, men ikke helt vinter, mørk, men ikke helt høst, og jeg våkner hver morgen og trekker fra gardinene, åpner vinduet og setter på radiatoren sånn at doggen skal fordampe, helt mørkt ute, mørket trenger inn med en voldelig kraft og tvinger deg tilbake ned under dyna, i februar er kampen for livskraften en brytekamp med snøfall som plutselig dukker opp, vindkast den dagen du lot jakka ligge hjemme, innleveringer når du blir invitert med på byen, mørket når vekkerklokka ringer, mørket når du går hjem, sludd, regn og bøker som du bestiller i posten som ikke kommer fram på grunn av været. men det er ok, for den vinner aldri, februar vinner aldri, for snart kommer den første vårmåneden, sola står opp to minutter tidligere hver dag, nå står den opp før jeg går hjemmefra, nå kan jeg se soloppgangen når jeg tar på meg sokker, jeg lager ny spilleliste og fyller den med sanger som løfter en litt oppover, skriver liste over ting jeg kan gjøre for å legge litt glitter utenpå den grå hinna, kryper under dyna med ei god bok, planlegger utflukter, kjøper rødvin og danser på teppegulv der det ikke gjør noe om det blåser eller regner eller snør eller hagler ute, vi vinner i år også februar, vi vinner alltid.

4 kommentarer:

 1. "liste over ting jeg kan gjøre for å legge litt glitter utenpå den grå hinna" fint.

  SvarSlett
 2. du skriver så fint, og virker som du er flink til å gjøre ting bra - det er fantastisk!

  SvarSlett
 3. Jeg opplevde ikke noe nyttårsmagi i år, så dette hørtes veldig ut som min januar. Tung i kroppen og en konstant følelse av utilstrekkelighet. Men nå, nå er jeg i gang, og jeg vet kan klare meg gjennom denne vinteren også.

  SvarSlett
 4. " februar vinner aldri, for snart kommer den første vårmåneden, sola står opp to minutter tidligere hver dag " . hjerte.

  SvarSlett