18. mai 2012

attendemai


verden er så liten sier vi. vi sier det når vi møter noen vi kjenner på ferie eller når vi plutselig har felles bekjente med han fyren vi møtte i baren. og det er kanskje sant, verden er ganske liten innimellom. men verden er større enn den ser ut til, større enn overflaten av ei kule med en 12 756,3 km lang diameter. verden, det er som en betegnelse på alt vi kjenner til.

og det er ikke egentlig så lite er det vel? tenk at vår egen verden kan vokse til stadighet, stadig ekspanderes og bli større og større og større. vi kan lære nye språk (og det er hundrevis å velge mellom) vi kan skrive navnet vårt i nye alfabeter, vi kan lære hvordan vi skal tapetsere veggene våre med inspirerende mønster, skrive kinesisk kalligrafi, finne ut plottet i én av millionvis av romaner, lære hvordan nesespray fungerer, hva slags kjemiske reaksjoner man kan lage med cola og mentos, hvordan man danser som i svanesjøen, hvordan man klatrer fjell, står på skateboard, tolker drømmer, lager solbrillelinser, spiller ukulele, mediterer, tar på seg leppestift som molly ringwald. vi kan la verden vokse og ekspanderes akkurat slik som universet gjør. og vi kan kjenne hvordan hjertet banker sterkere og sterkere dess mer vi slipper inn der, hvordan lyden av et hjertet fullt av kjærlighet er vakrere, mer musikalsk, mer ekte, mer levende enn et som er hult.

du kan fylle verden med hva som som helst. hva vil du fylle den med i dag? 

3 kommentarer:

 1. Akkurat no vil eg setje meg og revurdere kva eg skal bruke dagen til. Det verka plutseleg så håplaust patetisk å sitje inne og kjede seg. Det er jo berre mitt eige ansvar å fylle verda mi med bra ting.

  SvarSlett
 2. Du må bruke cola light, ikke vanlig cola! Det er fordi aspertam er mye mer effektivt:) Dagen fylles med biologi (facebook) Gjett hvem..

  SvarSlett
 3. Man kan bruke vanlig cola, det funker det også, selv om light kanskje funker bedre.
  Men jeg liker innlegget, det er sant, man kan fylle den med masse. Jeg klarer ikke å finne noe å fylle den med i dag. Jeg tror jeg skal bruke den på iste, film, dyreparkenis og tog, fordi noen ganger er det fint også, slev om man kanskje ikke lærer så mye. Etter tog vil jeg lære hvordan man lager fotobok.

  SvarSlett