24. mai 2011

tjuefjerdemai

kilde


4008 er tallet på sanger jeg har i ipoden min. 132 er antallet cd-plater som står i bokhylla mi. hvor mange timer om dagen fyller vi ikke med musikk? og hvor bevisste er vi ikke på musikken vi omgir oss med? på stemmen til vokalisten som triller fra tunger og inn i oss, gjennom sansecellene og nervecellene, som får oss til å føle noe? på tyngden i trommestikkene, vibrasjonene i bassen, den hypnotiserende gitarspillingen eller det melankolske pianoet? hvorfor er ikke denne bevisstheten tilstede i alt vi omgir oss med? ville du satt deg ned i fire hele minutter for å høre på en sang som gjorde deg vondt? som ikke var vakker? som får deg til å føle deg dårligere enn det du er?

vi burde leve hver dag som om det var en sang,vi burde behandle menneskene rundt oss som om de var sanger, vi burde lytte til dem for å høre hva vi kan lære av dem, hva de kan fortelle oss, og hva slags instrumenter som fyller dem, - for når du lytter til en sang leiter du etter det vakre i verden, - kan vi ikke alltid leite etter det vakre i verden?

3 kommentarer:

  1. la oss gjøre det!

    SvarSlett
  2. Tankevekker. Jeg tror verden ville vært et mye bedre sted hvis alle hadde gjort det. (Oi, nå brukte jeg faktisk en "verden ville vært et bedre sted" -greie. Rart. Jeg synes egentlig sånt bare blir kjempeteit. Men det passet faktisk nå, så det får nå bare være.)

    SvarSlett