17. januar 2011

syttendejanuar

02 - min første kjærlighet

kilde


min første kjærlighet er ikke den typen kjærlighet man vil fortelle barnebarna sine om. det er ikke noe lykkelig slutt, det er ikke noen romantiske scener man kan lage filmer om, eller historier man vil skrive ned i romanene sine. min første kjærlighet handler om å være så forelska at min blir helt sjuk, om å være så forelska at man glemmer seg selv, man glemmer alt det andre man synes er viktig, man glemmer hele livet. det er den følelsen av at, hvis ikke ting blir bedre snart, så dør man. det er en sånn type kjærlighet som aldri helt slipper taket. en kjærlighet som gjør at navnet hans for alltid er knyttet opp til såpebobler og knyttnever som trenger seg rundt om hjertet. å se på ham kjentes ut som å få blåmerker innenfra og ut. å snakke med ham var som å stupe ned en foss.

det kjentes litt ut som å drukne. jeg var villig til å gjøre hva som helst for å glemme ham, for å føle noe annet, og jeg trodde helt ærlig at jeg aldri skulle forelske meg i noen igjen. jeg skreiv ut fire dagbøker med de følelsene, jeg skreiv bøker, noveller, dikt, kjærlighetsbrev og hatbrev. så, litt etter litt, begynte jeg å ta plass i min egen kropp igjen, jeg begynte å dytte ham ut. jeg begynte å vokse, og fant ut at det ikke var noe poeng i å utslette seg selv. jeg dro til frankrike og fant en million hemmeligheter jeg ikke visste jeg hadde, gjorde så utrolig mye jeg aldri trodde jeg skulle gjøre og lærte så mye om livet. jeg blei sjarmert av franskmenn, av et annet land og av tanken på at jeg kunne være ei anna; ei som var sterk, ei som trodde på kjærligheten og livet og ikke bare var ødelagt.

nå føles det helt ok at han var min første kjærlighet. jeg veit at han ikke vil bli den siste.

4 kommentarer:

 1. Svar: Tusen takk for kommentar :) Fint rom du hadde også da ;)

  Så utrolig fint skrevet, flink du er du! ;)

  SvarSlett
 2. Åh, nydelig. Du skriver så fantastisk at jeg har ikke ord. Og jeg kjenner meg så skremmende utrolig godt igjen i så mye av det du skriver.

  SvarSlett
 3. sv: ja! ^_^
  og jeg må bare si: så rart at jeg ikke har oppdaget denne bloggen før, så fin som den er. jeg skal i alle fall lese mer her :)

  SvarSlett